Aktiviteter

Aktiviteter

Förutom sol & bad, roddtur eller njuta av naturen på området finns det mycket annat man kan göra i närheten som t.ex

  • Hyra kajak från Paddelboden som ligger på gångavstånd från pensionatet.
  • Promenera ner till fiskehamnen för att ta en båttur ut till Kobba Klintar som numera är en obemannad lotsstation som syns i farleden på väg in till Mariehamn.  Sommartid brukar det vara olika utställningar i båken och möjligheter till en fika i ”sommarcaféet” som har öppet vissa dagar och tider. Du kan även ta med dig egen picknickkorg.
  • Nåtö naturstig - 2 km lätt naturstig. Nåtö är ett naturreservat som bjuder på prunkande blomsterängar, beteshagar, stränder, en vacker gårdsmiljö och svala, lummiga hassellundar.
  • Espholms badstrand med grillmöjligheter som är i närheten av ridstallet Sleipner och ligger ca 2 km från pensionatet.
  • Järsö naturstig ligger ca 10 km från pensionatet söderut. Om du cyklar dit så finns det möjlighet att ta en paus halvvägs vid Nåtö kiosk för att köpa glass och läsk. Du kan också ta en ”gofika” när du kommit ut till Järsö vid Lottas stickstuga som har café, gårdsbutik och växthus som är en upplevelse för både smaklökarna och ögat...

Upptäck Mariehamn

Närheten till Mariehamns stadskärna gör det lätt att upptäcka stadens utbud av restauranger, caféer, butiker och museer. För barnfamiljer är ett besök på sjöfartsmuséet och segelfartyget Pommern ett uppskattat inslag. Lilla Holmen erbjuder lata dagar på stranden för både stora och små. Sandstranden är barnvänlig och det finns ett roligt klätterskepp för barnen. Sportgrupper har nära till sportanläggningar, ishall, fotbollsplan och friidrottsplan. Det är ca 200 meter från pensionatet till hållplatsen för Mariehamns stadsbuss.

Åland

Åland erbjuder olika aktiviteter med allt från naturupplevelser och sport till kultur- och nöjesliv för både vuxna och barn.
Fråga oss om det är något du undrar över så hjälper vi dig med dina önskemål om att hitta sevärdheter och barnaktiviteter som intresserar dig och/eller din familj.