Pensionat Solhem - pensionatet vid havet

Förmånligt boende i naturskön och barnvänlig miljö.

Med sin vackra havsutsikt erbjuder pensionat Solhem från 1912, som varit i samma ägo i tre generationer, dig ett naturnära och förmånligt boende i närheten av sjöfartsstaden Mariehamn. Pensionatet ligger endast 3 km från stadens centrum.

Det finns badmöjligheter och roddbåtar som man får låna gratis. Beroende på väder och vind så kan man sitta ute på bryggan eller inne i sjöboden på kvällarna om man vill grilla korv eller bara njuta av utsikten över Ålands hav eller se när färjorna går förbi ute i farleden…

Trivsamt och prisvärt boende

I pensionatets gula huvudbyggnad ligger receptionen och den hemtrevliga matsalen. I boendepriset ingår alltid en traditionell och god frukost. Lunch, middag och kvällsmål för grupper mot förhandsbokning annars middagsservering (buffé) för "enskilda gäster" alla dagar från midsommar och under hela juli månad mot förhandsbokning senast samma dag kl. 11.00.

I huvudbyggnaden finns det totalt åtta rum, fyra på övre våningen och fyra på nedre våningen. I gårdens övriga byggnader radhuset ”Längan” finns åtta rum med 20 bäddar respektive tvåvåningshuset ”Annexet” nere vid sjön tretton rum med 30 bäddar. Det finns enkel- och dubbelrum, mindre familjerum (3 bäddsrum) alternativt större familjerum med 4-5 bäddsrum (5-bäddsrum kan dock endast bokas direkt med pensionatsvärden). Dusch och toalett (enskilt) i gemensamma utrymmen i alla byggnader.

I huvudbyggnadens gillestuga finns det en avgiftsbelagd bastu som måste förhandsbokas. Grillmöjlighet nere vid sjöboden. I allmänna utrymmen i de olika byggnaderna finns det kylskåp, kaffebryggare, tekokare och micro till våra gästers förfogande dock inte kokmöjligheter (spis). Tv endast i huvudbyggnadens sällskapsrum.

PRISER 2023

1.1–2.7. och 14.8–31.12
Enkelrum 53 €
Dubbelrum 75 €
Trebäddsrum 97 €
Fyrbäddsrum 119 €
Barn under 3 år gratis i egen resesäng.

3.7–16.7 och 31.7-13.8 + midsommarhelgen
Enkelrum 63 €
Dubbelrum 95 €
Trebäddsrum 128 €
Fyrbäddsrum 161 €
Barn under 3 år gratis i egen resesäng.

OBS! Midsommarhelgen 23-25.6 
Om det är någon grupp alt. ”enskild gäst” som önskar komma och bo på pensionat Solhem under midsommarhelgen så begär offert på pris för logi och 3-rätters meny (halvpension).
 
17.7-30.07 (vecka 29/30)
Enkelrum 68 €
Dubbelrum 102 €
Trebäddsrum 135 €
Fyrbäddsrum 168 €
Barn under 3 år gratis i egen resesäng.

Observera att en extra bädd i trebädds- och fyrbäddsrummen är en våningssäng/loftsäng med stege till övre bädden.

En stuga

Vi har en liten stuga som har ett sovrum med två bäddar och ett ”allrum” med en bäddsoffa. Stugan lämpar sig bäst för två personer + eventuellt 1-2 barn. Det finns ”minikök” – dvs det finns tillgång till kokplattor och ett mindre kylskåp. Det finns också en brödrost, kaffekokare och en micro förutom en mindre mängd tallrikar (flata och djupa), bestick, koppar, glas och kastrull/gryta för enklare tillredning av kvällsmål alternativt lättare lunch. Dusch och toalett. Frukost och sänglinne ingår i priset samt ”slutstädning”.

Stugan har ”sjöutsikt” och ligger mellan huvudbyggnaden (reception och matsal där frukosten serveras alla dagar) och ”sjöboden” med brygga och badplats. Stugan hyrs ut per dygn. Fråga efter pris och ledig kapacitet. Stugan bokas direkt med värdparet.

WIFI

Gratis trådlöst nätverk i huvudbyggnaden som våra gäster kan använda.

Incheck & Utcheck

Incheck tidigast kl. 15.00 ankomstdagen.
Utcheck senast kl. 11.00 avresedagen.

Incheck efter kl. 18.00 bör alltid meddelas på förhand till värdparet (tfn. +358 18 16322) då receptionen inte är bemannad dygnet runt.

Angående parkeringsplats

Vi är rädda om naturen och tillåter inga bilar att köra ner till de olika husen. Gratis bilparkering för våra pensionatsgäster finns det på stora parkeringen framför vårt (röda) egnahemshus.

Lilla parkeringen inne på gården är avgiftsbelagda p-platser och bör bokas på förhand om man vill vara säker på att få en parkeringsplats där om man har det som ett önskemål.

Angående husdjur

Inga husdjur är tillåtna på vårt pensionat.